Bitcoin Mining Difficulty Hits Record High van 17,3 Triljoen

Slechts twee maanden na de halvering van de Bitcoin in mei, hebben zowel de hasjsnelheid als de moeilijkheidsgraad van de post halvering dips afgehaald om nieuwe hoogtepunten van alle tijden te bereiken.

Na de record-hoge Bitcoin-hash rate van vorige week, zag de laatste moeilijkheidsaanpassing een verandering van +9,89%, waardoor het niveau op 13 juli een nieuwe recordhoogte van meer dan 17,3 biljoen bereikte.

Ondanks een gebrek aan recente significante Bitcoin Evolution (BTC)-prijsactie, zijn de fundamenten voor het beveiligen van het netwerk nog nooit zo gezond geweest. Dit is meer positief nieuws voor beleggers die zich zorgen maken over een eerdere daling van de hasjkoers en de moeilijkheidsgraad na de derde beloningsronde in mei met de helft.

Bezorgdheid over het halveren van ongefundeerde

Sommige analisten voorspelden dat de halvering van de beloning eerder dit jaar zou leiden tot massale capitulatie van onrendabele mijnwerkers.

Onmiddellijk na de halvering was er een aanzienlijke daling van het hasjtarief, gevolgd door twee verminderingen van de mijnbouwproblematiek. Maar een opwaartse moeilijkheidsaanpassing van 14,95% vorige maand keerde de vorige twee dalingen bijna om.

Met zowel het hashtarief als de moeilijkheidsgraad nu op historische hoogte, lijkt elke bezorgdheid over het effect van de halvering nu ongegrond te zijn gebleken.

Bitcoin blijven tikken bij 1 blok per 10 minuten

De moeilijkheidsgraad van de mijnbouw wordt automatisch elke 2016 blokken (of ongeveer 14 dagen) aangepast, om ervoor te zorgen dat er gemiddeld elke 10 minuten nieuwe blokken worden geproduceerd.

Het schommelt over het algemeen met de hasjsnelheid (toenemende hasjkracht betekent snellere blokken, dus de moeilijkheidsgraad moet ook worden verhoogd), hoewel de overkoepelende trend de neiging heeft om omhoog te gaan.

Een hogere moeilijkheidsgraad kan ook van invloed zijn op de rentabiliteit van de mijnbouw, wat ertoe leidt dat sommige mijnwerkers hun producten verkopen. Wanneer dit gebeurt, kan het de hasjsnelheid mogelijk weer omlaag dwingen.